پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 205103
ارزيابي زيباکلام از نتيجه انتخابات مجلس/وزن اصلاح‌طلبان همان ۱۰۳ رأي عارف است
تاریخ انتشار : 1395/03/11 11:13:07
نمایش : 1342
عضو هيئت‌علمي دانشگاه تهران گفت که وزن اصلاح‌طلبان در مجلس همان ۱۰۳ رأي عارف است و نبايد تصور در دست گرفتن اکثريت هيئت رئيسه براي اصلاح‌طلبان ايجاد مي‌شد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، صادق زيباکلام فعال سياسي اصلاح‌طلب در ارزيابي خود از نتيجه انتخابات هيئت رئيسه مجلس دهم شوراي اسلامي، گفت: رأي آقاي لاريجاني همان قدر قابل انتظار بود که رأي عارف پيش‌بيني مي‌شد.

وي با اشاره به ليست اميد در انتخابات 7 اسفند 94، يادآور شد: ليست اميد در حوزه‌هاي انتخابيه، رهبري جريان اصلاحات را به‌عهده داشت و اصلاح‌طلبان از بدنه اجتماعي خود خواسته بودند به اين ليست رأي دهند، اما اين ليست از سه لايه تشکيل مي‌شد.

زيباکلام در تشريح نامزدهاي ليست اميد در سراسر کشور، خاطرنشان کرد: گروه اول عقبه اصلاح‌طلبي داشتند، اما ميزان اصلاح‌طلبي آنها کم بود. اين دست از اصلاح‌طلبان شناسنامه‌دار کمترين نزديکي به اصلاح‌طلبان را داشتند که شوراي نگهبان آنها را تأييد کرده بود.

وي در ادامه گفت: گروه دوم ميانه‌روهايي بودند که در ليست قرار گرفتند و بالاخره گروه سوم اصولگرايان شناسنامه‌دار بودند، اما به‌عنوان افراطي هم شناخته نمي‌شدند. افرادي جوان با تحصيلات بالا بودند که در حوزه انتخابيه‌شان مقبوليت داشتند.

اين تحليل‌گر سياسي اصلاح‌طلب با ابراز اينکه 30 نامزد ليست اميد در تهران نيز همين وضعيت را داشتند، اضافه کرد: به‌جز چند چهره شناخته شده اصلاح‌طلب مابقي يا اصولگرايان ميانه‌رو بودند و يا کساني که نه اصلاح‌طلب بودند و نه اصولگرا، اما قابليت اصلاح‌طلب شدن داشتند.

وي افزود: در مجموع وزن اصلاح‌طلبان همان 103 رأيي بود که عارف آورد. همچنين نبايد انتظار داشته باشيم اصولگرايان ميانه‌رو به عارف رأي دهند و عقلاً و منطقاً آنها به نامزد خودشان يعني علي لاريجاني رأي مي‌دادند.

زيباکلام با بيان "اگر واقع‌بينانه‌تر به ترکيب مجلس دهم نگاه کنيم آراي هر دو نامزد رياست درست است"، متذکر شد: غير از اين انتظاري نبود و نبايد اين فکر و تصور براي ما ايجاد مي‌شد که نيروي ما در مجلس آن‌قدر زياد است که هيئت رئيسه  را به دست بگيريم.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا رقابت عارف با لاريجاني از اساس صحيح بود يا خير، توضيح داد: در اين مسئله دو ديدگاه وجود داشت؛ نظر من از ابتدا اين بود که صحيح نيست وارد رقابت با لاريجاني شويم، زيرا ائتلاف نانوشته ميان ما و اصولگرايان معتدل و ميانه‌رو خدشه‌دار مي‌‌‌شود و پيروز هم نمي‌شويم، اما اين نظر اقليت بود. اصلاح‌طلباني که با من هم‌نظر بودند نيز جسارت طرح اين ديدگاه را نداشتند.

وي افزود: نظر برخي اصلاح‌طلبان اين بود که ما ديني به مردم داريم و مردم را اميدوار کرديم که تغيير اتفاق خواهد افتاد و بسياري به‌دعوت ما اصلاح‌طلبان پاي صندوق‌هاي رأي آمدند. اگر ما براي رياست مجلس تلاش نکنيم و لاريجاني بدون چالش رئيس مجلس شود مردم از ما خواهند پرسيد که "رأي دادن به اصلاح‌طلبان چه فايده‌اي داشت؟".

استاد علوم سياسي دانشگاه تهران درباره حضور اصلاح‌طلبان در پست‌هاي غير از هيئت رئيسه، تصريح کرد: اصلاح‌طلبان با برنامه‌ريزي مي‌توانند اکثريت شماري از کميسيون‌ها را به دست بياورند و از سازوکارهاي دروني مجلس استفاده کنند.

وي در پايان خاطرنشان کرد: عارف ممکن است رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس و يا مسئول يکي از کميسيون‌هاي مهم شود، اما بزرگ‌ترين وظيفه وي هدايت فراکسيون اميد است.

منبع:تسنيم

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html